Stimos /formulierenbrigade

navigation_sitewide_header

Lees voor
  1. Stuur door
Stuur door

Stimos /formulierenbrigade

Inwoners kunnen met al hun vragen bij Stimos terecht. Stimos staat voor Stichting Maatschappelijk Opbouwwerk Spijkenisse. Die hulp geldt voor iedereen. Er zijn geen voorwaarden op grond van leeftijd, lidmaatschap of financiële status. Er wordt altijd geprobeerd een antwoord voor u te vinden. Stimos is gevestigd op het Werk- en Zorgplein.

Stimos /formulierenbrigade biedt:

  • het wegwijs maken van inwoners in de sociale kaart van Spijkenisse
  • een luisterend oor aan mensen die dit nodig hebben
  • advisering en eenvoudige vragen beantwoorden
  • hulp bij het invullen van allerlei formulieren, zoals voor kwijtschelding van gemeente heffingen en waterschapslasten of het aanvragen van de verschillende belastingtoeslagen (geen belastingaangiften)
  • het schrijven van eenvoudige klachtenbrieven of bezwaarschriften
  • ondersteuning van de andere organisaties op het Werk en Zorgplein (WMI, UWV, het Jongerenloket, de Vrijwilligerscentrale en het Wmo-loket bij hulpaanvragen
  • het vooraf contact leggen met welzijnsinstellingen, zoals schuldhulpbemiddeling, PsyQ, Careyn, en Humanitas wanneer een doorverwijzing nodig is.

Melden

Het is altijd handig om uw komst vooraf bij Stimos /formulierenbrigade te melden. Dan weten de vrijwilligers waarvoor u komt. Zij kunnen dan vooraf bepalen welke documenten u eventueel moet meenemen. U kunt dus vooraf een afspraak maken, maar u kunt ook zo binnen lopen.

Het is de bedoeling dat als u door een van de organisaties op het Werk- en Zorgplein wordt doorverwezen, u door de hulp van Stimos niet nog eens terug hoeft te komen. Daarvoor moet u zich wel even melden aan de balie, zodat de vrijwilligers weten dat iemand die hulp nodig heeft.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stimos

telefoonnummer: (0181) 69 67 15

Bezoekadres Plein Werk & Inkomen.

Uitstraat 8-18
3201 EN Spijkenisse
Toon op de kaart