Prijsvraag nieuw recreatiegebied: bekendmaking top vijf

navigation_sitewide_header

Lees voor

Prijsvraag nieuw recreatiegebied: bekendmaking top vijf

De prijsvraag 'bedenk een naam voor het nieuwe recreatiegebied tussen Maaswijk en het Spui en maak kans op een weekendje weg voor twee personen' heeft meer dan 100 inzendingen opgeleverd met ruim 200 namen.

Uit deze inzendingen heeft de jury in overleg met het college vier namen gekozen die volgens hen zowel pakkend als passend is voor het nieuwe recreatiegebied. De vijfde naam is afkomstig van de jury. Als de naam van de jury wint, wordt het weekendje weg verloot onder de andere vier genomineerde namen.
Vanaf vandaag tot en met 07 april kunt u stemmen op één van deze vijf namen via www.spijkenisse.nl/zuidoost. De winnaar maken wij bekend tijdens de start van de werkzaamheden op 22 april.

De top vijf in willekeurige volgorde:

 • De Uitwaayer
  Het recreatiegebied is een plek weer je lekker kan uitwaaien. Daarnaast verwijst de naam onder meer naar de wijk De Waaier. Maar ook op de kaart ziet het gebied er uit als een waaier en verwijst de naam naar de Uitslag van Putten.
 • Maaskreken
  Het recreatiegebied ligt aan de Maas en kreken verwijst naar vroeger, deze kwamen er in dit gebied veel voor. Met de aanleg van het nieuwe recreatiegebied worden de kreken opnieuw uitgezet. Daarmee is deze naam een mooie omschrijving voor het heden en het verleden.
 • Domein van Putten (jury)
  Het gebied is gelegen aan de rand van het eiland Putten. Het woord 'domein' herbergt meerdere betekenissen. Het is een verwijzing naar belangrijk erfgoed en duidt een afgebakende omgeving aan. Daarnaast kan het woord ook gebruikt worden om een verzameling waarden uit te drukken. In dit gebied zie je dat terug komen in de combinatie van natuur en recreatie, de verschillende polders en de grote diversiteit in functies binnen de 140 ha.
 • Allemansland
  Allemans verwijst uiteraard naar iedereen en bevat een soort rijm, alliteratie: Allemansland. De naam verwijst ook naar de nabijgelegen Allemanshaven en Allemanspolder. Oorspronkelijk is de naam 'Alle-mans' afgeleid van het soort schip dat in de Allemanshaven werd gebruikt: platbodems. Deze werd gebruikt voor het vervoer van turf en veenarbeiders.
 • Aureliapark
  De gehakkelde Aurelia is een vlinder die veel in het gebied voorkomt. Een verwijzing naar een dier dat bekend staat om zijn schoonheid draagt twee belangrijke waarden van het gebied uit: natuur en kwaliteit. De naam 'Aurelia' betekent daarnaast 'gouden' in het Italiaans. Opnieuw een verwijzing naar de na te streven kwaliteit in het gebied.

Recreatiegebied

Het nieuwe recreatiegebied bestaat uit de Willemspolder, Wolvenpolder en delen van de Oude en Nieuwe Uitslag van Putten en is ongeveer 140 hectare groot en. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.spijkenisse.nl/zuidoost.

Persbericht

Datum: 28 maart 2013.
Nummer: 12/PB 024