Parkeren in Spijkenisse

navigation_sitewide_header

Lees voor
  1. Stuur door
Stuur door

Parkeren in Spijkenisse

Parkeren in Spijkenisse

In het Centrum en in de Gildenwijk moet u betalen voor parkeren. Dat gebeurt 'real-time', dat wil zeggen: u betaalt alleen voor de tijd die u parkeert in Spijkenisse. Er zijn ook vergunninggebieden waar bewoners een gratis parkeervergunning voor kunnen krijgen.

Bewoners kunnen voor hun gasten een bezoekersdagkaart of een 2-urenkaart kopen. Bezoekers kunnen dan bij de bewoners in de straat of in de directe omgeving parkeren.

In het centrum van Spijkenisse moet elke zondag tussen 12.00 uur tot 17.00 uur betaald worden voor het parkeren op straat.

Betaald parkeren

Verder zijn er verschillende parkeergarages in het Centrum van Spijkenisse. Voor langere tijd parkeren zijn er dagparkeerterreinen aan de Vredehofstraat, Breestraat en de Van Houtenstraat. Deze terreinen zijn bedoeld voor mensen die werken in het Centrum.

De dagkaart

Dagkaarten zijn te koop bij de parkeerautomaten in Centrum Kern en de langparkeerterreinen Vredehofstraat, Breestraat en Van Houtenstraat.
Bewoners van het Centrum en Gildenwijk kunnen voor hun bezoekers een speciale bezoekersdagkaart of 2-urenkaart kopen.

Blauwe zone

'De blauwe zone' is een parkeerzone die wordt aangeduid met het verkeersbord E10 (parkeerschijfzone) én een parkeerplaats die is voorzien van een blauwe streep. Op dit moment zijn er 4 blauwe zones in Spijkenisse:
  • bij Winkelcentrum Akkerhof
  • Oberonweg;
  • Aspergedreef en omgeving;
  • in een gedeelte van de Beverveen in de wijk Waterland.

Om in Spijkenisse in de 'blauwe zone' te parkeren heeft u een parkeerschijf of een parkeerontheffing nodig.