Parkeren in Spijkenisse

navigation_sitewide_header

Lees voor
  1. Stuur door
Stuur door

Parkeren in Spijkenisse

Parkeren in Spijkenisse

Alleen in het Centrum en in de Gildenwijk moet u betalen voor parkeren. Buiten op straat gebeurt dat 'real-time', dat wil zeggen: u betaalt alleen voor de tijd die u parkeert. U kunt met uw pin of mobiel betalen.

Er zijn ook vergunninggebieden waar bewoners een gratis parkeervergunning voor kunnen krijgen.

Bewoners van het Centrum en Gildenwijk kunnen voor hun gasten een bezoekersdagkaart of een 2-urenkaart kopen. Bezoekers kunnen dan bij de bewoners in de straat of in de directe omgeving parkeren.

In het centrum van Spijkenisse moet elke zondag tussen 12.00 uur tot 17.00 uur betaald worden voor het parkeren op straat. Kijk op de parkeerautomaat of u moet betalen.

Parkeergarages

Verder zijn er verschillende parkeergarages in het Centrum van Spijkenisse. In de parkeergarages betaalt real-time. Dat betekent dat u daadwerkelijk betaalt voor de tijd dat u parkeert. U kunt de parkeergarages op elk moment van de dag uit rijden. Zie ook de parkeertarieven.

Lang parkeren en de dagkaart

Voor langere tijd parkeren zijn er dagparkeerterreinen (of langparkeerterreinen) aan de Vredehofstraat, Breestraat en de Van Houtenstraat. Deze terreinen zijn vooral bedoeld voor mensen die werken in het Centrum.

P+R: parkeer en reis verder met de metro

Reist u met de metro of met de bus? Dan kunt u uw auto (gratis) parkeren op 1 van de 3 P+R parkeerterreinen in Spijkenisse. U vindt de P+R parkeerterrein bij metrostation:

  • Spijkenisse Centrum
  • Spijkenisse De Akkers
  • Spijkenisse Heemraadlaan


Blauwe zone

'De blauwe zone' is een parkeerzone die wordt aangeduid met het verkeersbord E10 (parkeerschijfzone) én een parkeerplaats die is voorzien van een blauwe streep. Op dit moment zijn er 4 blauwe zones in Spijkenisse:
  • bij winkelcentrum Akkerhof
  • Oberonweg;
  • Aspergedreef en omgeving;
  • in een gedeelte van Beverveen in de wijk Waterland.

Om in Spijkenisse in de 'blauwe zone' te parkeren heeft u een parkeerschijf of een parkeerontheffing nodig.